Image
Top
Navigation

Bandbutiken.se

Sveriges främsta leverantör av trycksaker och merchandise åt många av Sveriges största artister, arrangörer och föreningar.

Kund
Storbildsfabriken AB

Datum
Våren 2012

Bandbutiken.se
Designprocessen

Kunden lämnade över en kravspecifikation på vilka sidor webbplatsen skulle ha samt vilka produktvärden och funktioner de ville trycka på. Jag satte mig tillsammans med produktägaren och tog fram grundstrukturen genom snabba pappersskisser. Därefter levererade jag wireframes som diskussionsunderlag. När wireframes var satta tog jag fram Photoshop-mockuper på samtliga sidor och vyer. Mockuperna itererades flera gånger för att slutligen uppnå rätt stämning och känsla i varumärket. Resultatet blev ett rockigt och skitigt tema med grunge i orange, mörkgrön och grått. Jag inspirerades av färgtoningarna som uppstår när bensin blandas med vatten på asfalt.

Efter motiverade justeringar mellan mig och kund så kunde jag slutligen omsätta designen till en webbplats med HTML, CSS och jQuery. Därefter lämnade jag över de skarpa HTML-prototyperna till webbutvecklarna som implementerade backendfunktionalitet och databas. Bandbutiken var ett lyckat projekt som ledde till ökad försäljning enligt kund.